Her er studentene mest opptatt av innovasjon

?lesundstudentene mest opptatt av innovasjon
?lesundsstudentene utmerker seg fra resten av landet gjennom ? legge st?rre vekt p? entrepren?rskap og innovasjon i bedriftene de dr?mmer seg til. Samtidig er ?nsket om ? arbeide med innovasjon et viktigere personlig karrierem?l for studentene i ?lesund enn i resten av landet.
– H?gskolen har over flere ?r hatt fokus p? innovasjon og entrepren?rskap. Samtidig ser studentene at bedriftene her i regionen lykkes i nasjonal og global sammenheng gjennom en velutviklet innovasjonsevne, sier Marianne Synnes, rektor ved H?gskolen i ?lesund.
Ingeni?rstudentene vil bli i regionen
Universum kartlegger hvert ?r dr?mmearbeidsgiverne til norske studenter. Karriereunders?kelsen blir
gjennomf?rt p? 25 h?gskoler og universitet over hele landet, blant dem H?gskolen i ?lesund. I tillegg til de nasjonale funnene, kan unders?kelsen ogs? brytes ned p? lokalt niv?. For andre ?ret p? rad er det Rolls-Royce som topper listen over dr?mmearbeidsgivere for ingeni?rstudentene ved H?gskolen. Vard er ny p? listen, og g?r rett inn p? en delt tredjeplass. De regionale bedriftene st?r h?yt i kurs blant ingeni?rstudentene p? H?gskolen i ?lesund.
– Vard Group er sv?rt tilfreds med at vi i ?r er k?ret til ?rets nykommer i Universums studentunders?kelse. Dette er en inspirasjon for det videre arbeidet med en tydelig employer branding-strategi, sier Knut ?seb? i Vard.
Samarbeidet mellom skole og n?ringsliv fungerer godt
I tillegg til Rolls-Royce og Vard blir ogs? Ulstein Group (3) og Aker Solutions (5) vurdert h?yt p? Sunnm?re. Fire av de fem f?rste selskapene p? listen er direkte knyttet til den maritime klyngen p? Sunnm?re.
– Dette viser H?gskolens tette relasjon til bedriftene i regionen, og hvordan studentene l?rer ? kjenne disse p? en unik m?te under studietiden i ?lesund. Bedriftene involverer studenten gjennom felles arrangementer, bacheloroppgaver, praksisplasser og sommerjobber, sier Marianne Synnes, rektor ved H?gskolen i ?lesund.
P? landsbasis er bildet litt annerledes. Den h?yest rangerte sunnm?rsbedriften blant ingeni?rstudentene er Rolls-Royce p? en 15.plass.
– Verdien av slike rangeringslister ligger i nedbrytningene p? sin definerte m?lgruppe. At listen til studentene ved H?gskolen i ?lesund viser mange sterke sunnm?rsnavn er et tegn p? at samarbeidet mellom skole og n?ringsliv fungerer godt, sier Jannicke Klock, prosjektleder i Universum
Dr?mmearbeidsgiverne Ingeni?rstudenter – Topp 5 – H?gskolen i ?lesund
1. Rolls-Royce
2. Statoil
3. VARD (tidl. STX OSV)
3. Ulstein Group
5. Aker Solutions

Dr?mmearbeidsgiverne Ingeni?rstudenter – Topp 5 – Nasjonalt
1. Statoil
2. Aker Solutions
3. Kongsberg Gruppen
4. Multiconsult
5. Norconsult

Analyse- og konsulentbyr?et Universum gjennomf?rer unders?kelser blant studenter og yrkesaktive hvor arbeidsmarkedet blir kartlagt

Authors
Top