Entreprenørskap Utdanning

Nødlidende entreprenører og mindre bedrifter får hjelp til å komme gjennom covid-19

Nødlidende entreprenører og mindre bedrifter får hjelp til å komme gjennom covid-19
Entreprenørerprogrammet Hoppid.no Dato: 14-04-2020 08:00 CEST Opprinnelig tittel på pressemeldingen: Nødlidende entreprenører og mindre bedrifter får hjelp til å komme gjennom covid-19 Kategori: , entreprenør

Entreprenørerprogrammet Hoppid.no Dato: 14-04-2020 08:00 CEST Opprinnelig tittel på pressemeldingen: Nødlidende entreprenører og mindre bedrifter får hjelp til å komme gjennom covid-19 Kategori: , entreprenør Gründer Entreprenører Møre og Romsdal fylkeskommune COVID-19 Mørre og Romsdal Entreprenerdy

Entreprenører og mindre bedrifter er noen av dem som er hardest rammet av koronavirusets herjinger og den medfølgende nedstengningen av landet. Derfor tilbyr Møre og Romsdal fylkeskommune et nettbasert utviklings- og rådgivningsprogram som skal gjøre de utsatte entreprenørene rustet til å håndtere krisen.

«Vi tilbyr utviklingsprogrammet til entreprenører fordi de har behov for tilgang til opplæring og rådgivning. Spesielt i forbindelse med covid-19 har vi opplevd en økende interesse for utviklingsprogrammet vårt, og det siste kurset ble fort fulltegnet», forteller leder for entreprenørerprogrammet Hoppid.no i Møre og Romsdal fylkeskommune, May Britt Roald, og fortsetter: «Vi opplever at gründerne som møter hverandre gjennom programmet skaper et spesielt samhold og bygger nettverk – spesielt nå under nedstengningen på grunn av covid-19.

I programmet får entreprenørene blant annet lære mer om hvordan de kan utnytte tiden best mulig når virksomheten er stengt ned, og hvordan de kan omstille driften slik at de fortsatt kan tjene penger til tross for den nåværende verdenssituasjonen, eller bli klar til det så snart de har mulighet til å åpne virksomheten igjen. Det er selskapet Entreprenerdy AS som står bak programmet. Siden 2012 har de arbeidet med utviklingsprogrammer for entreprenører og mindre bedrifter som ellers står svært alene. Og akkurat nå er behovet for hjelp og sparring akutt, forklarer grunnlegger og partner i Entreprenerdy, Yngve Dahle:

«Akkurat nå er det livsverket som står på spill, så entreprenørene er utrolig motiverte til å bruke verktøy som kan hjelpe dem med å håndtere en krise av slike dimensjoner. Og nå er et godt tidspunkt for mange til å tenke gjennom forretningsmodellene deres», sier han og fortsetter: «Forstå meg rett, det er ikke noe positivt ved den nåværende situasjonen, men som entreprenør blir man ofte nødt til å se muligheter og skape noe også i vanskelige situasjoner – altså at man klarer å lage lemonade når man står der med en stor bunke sitroner. Programmet har som mål å gjøre entreprenørene i stand til å bruke tiden konstruktivt, for man er nødt til å handle selv når hele verden lukker ned.

A to już wiesz?  Lanserer podkast om sosiale entreprenører

Ensom tilværelse som entreprenør
Evelyn Skeide er en av entreprenørene som fikk hele tilværelsen snudd opp-ned over natten. I 2019 fulgte hun entreprenørdrømmen og åpnet selvbetjeningshotellet Hotel Geist i Åndalsnes sammen med mannen. Men det som var en lovende virksomhet med bestillinger for mange hundretusener, ble raskt entreprenørens verste mareritt med den ene avlysningen etter den andre. Og det har vært noen tøffe runder forteller Skeide: «Det har vært en berg-og-dal-bane uten sidestykke. Jeg har gått fra å tenke at alt skal nok gå bra til bare å ville ligge i fosterstilling og gråte, men man gir jo ikke opp uansett. Så jeg begynte å lete etter motivasjon og energi til å fortsette.»

Blant annet derfor har Evelyn Skeide meldt seg på forretningsutviklingsprogrammet, som tilbys via Hoppid i Møre og Romsdal fylkeskommune. Her håper hun å få noen av de redskapene hun føler at hun mangler akkurat nå.

«Jeg kommer fra 20 år i IT-bransjen, men når det gjelder hotell- og restaurant er jeg på mange måter en nybegynner, så jeg har startet på programmet for å få hjelp og råd om produkt- og forretningsutvikling. Her hjelper de meg med akkurat det – å utvikle den nåværende virksomheten i form av nye ideer og produkter.»

Det var viktig for Evelyn Skeide å komme inn i et nettverk og et program med andre entreprenører, for det kan være en ensom prosess å være entreprenør – spesielt når krisen melder seg.

«Jeg er jo så heldig å drive hotell og forretning med mannen min, men likevel føler man seg veldig alene, fordi man står jo med alle utfordringene selv. Derfor har det også vært fint å møte de andre entreprenører i programmet – vi har jo mange av de samme utfordringene og bekymringene», forteller hun.

A to już wiesz?  Moldestudenter fikk pris for beste masteroppgave

Forretningsutviklingsprogrammet er et intensivt program som går over seksten arbeidsdager. Det består av åtte leksjoner av enten 60 eller 90 minutters lengde, samt åtte runder med individuell rådgivning. Entreprenerdy har siden 2012 utviklet en metode og online verktøy, som gir optimale forutsetninger for å bistå entreprenørene med utviklingen.

Over 16.000 entreprenørskapscaser har anvendt metoden og verktøyene, noe som har gitt Entreprenerdy et solid innblikk i hva behovene er, og ikke minst i hva som virker for entreprenørene. Kilde: Pressekontor – PRESSEMELDING – ———— Hashtags: # #entreprenør Gründer Entreprenører Møre og Romsdal fylkeskommune COVID-19 Mørre og Romsdal Entreprenerdy Møre og Romsdal

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy